ODESSA

Odessa is een stad in het zuiden van Oekraïne. Met rond een miljoen inwoners behoort het tot de vier grootste steden in Oekraïne. Odessa beschikt over een grote Universiteit en Polytechniek waar met name de technische studies erg veel interesse hebben. Odessa beschikt hiermee over een groot potentieel aan hoog opgeleid ICT personeel, waarvan de meesten ervaring hebben in het werken met Offshoring. Ook het niveau van Engels is goed.

InfaNed heeft goede contacten met de zowel de Polytechniek als de Universiteit en beschikt daarmee over een breed netwerk binnen de IT wereld in Odessa.

De keus voor Oekraïne is een zeer bewuste. Oekraïne is een Europees georiënteerd land. Zeker binnen de IT zijn de cultuur verschillen met ons land klein. Het tijdsverschil met Oekraïne is slechts 1 uur. Hierdoor werken onze mensen op de normale kantoortijden in Nederland en is er continu de mogelijkheid voor overleg. Verder speelt de goede bereikbaarheid van Oekraïne en met name Odessa een rol bij eventuele bezoeken van of naar de klant of ons kantoor. En last but not least maakt Oekraïne, hoewel Europees georiënteerd, geen deel uit van de EU wat het qua tarieven een zeer aantrekkelijke bestemming maakt.

Tot op heden zijn alle verwachtingen die wij hadden m.b.t. Oekraïne en de medewerkers meer dan waar gemaakt.